Ubezpieczenie domu mieszkalnego

W ofercie Centrum Dobrych Ubezpieczeń znajdziecie Państwo szeroką ofertę ubezpieczeń domu mieszkalnego i mieszkań, które gwarantują bezpieczeństwo Tobie i całej Twojej rodzinie. W ofercie ubezpieczenia domu oferujemy dodatkowy, szeroki zakres ochrony, który zapewni komfort i bezpieczeństwo: odpowiedzialność cywilna w życiu prywatny,, NNW oraz pełny zakres usług assistance (np. pomoc medyczną, techniczną).

W ramach ubezpieczenia zapewniamy ochronę miedzy innymi:

• budynków i lokali mieszkalnych – także tych w budowie
  • murów od ognia i innych zdarzeń losowych
  • wyposażenia mieszkań
  • mienia ruchomego od ognia i innych zdarzeń losowych
  • mienia ruchomego od kradzieży i rabunku
  • szyb i luster od stłuczenia i pęknięcia
  • ochrony prawnej
  • ogrodzeń od dewastacji
  • OC w życiu prywatnym
  • NNW

Zakres ubezpieczenia i przykładowe różnice między Towarzystwami ubezpieczeniowymi:

• pożar, lawina, powódź, zalanie, upadek statku powietrznego, upadek drzew i budowli, katastrofa budowlana, zapadanie się ziemi, osuwanie się ziemi, uderzenie pioruna, uderzenie pojazdu, implozja, trzęsienie ziemi, wybuch, spływ wód po zboczach  (powyższe zdarzenia dostępne są w każdym Towarzystwie Ubezpieczeniowym w podobnym zakresie)
  • ciężar śniegu lub lodu  (występuje w różnych zakresach od 5% do 100% SU. TU odpowiada za uszkodzenie konstrukcji i elementów nośnych budynku, lub w innych TU także za uszkodzenie stałych elementów zewnętrznych budynków)
  • deszcz nawalny  (w tym przypadku odpowiedzialność różni się w definicjach, sprawdzana jest wówczas skala intensywności opadów)
  • dym i sadza  (różnica polega na wysokości wypłacanego odszkodowania w zależności od rodzaju szkody)
  • pękanie rur na skutek mrozu  (nie wszystkie TU obejmują to zdarzenie ochroną)
  • przepięcie  (jedne TU odpowiadają za każdy wzrost napięcia w sieci elektrycznej lub elektronicznej a inne tylko z tytułu wyładowań atmosferycznych)
  • silny wiatr ( huragan ) (w zależności od siły wiatru od 10.8 m/s a inne od 22.5 m/s)
  • wandalizm/dewastacja   (nie każde TU ma w swoim zakresie ryzyko graffiti)
  • terroryzm   (nie wszystkie TU mają to ryzyko w swoim zakresie)

Zapraszamy do naszego biura

Centrum Dobrych Ubezpieczeń Agnieszka Kubacka

Waszyngtona 20 lok 10, 42-217 Częstochowa

tel. 572 506 907

Przeczytaj KONIECZNIE !!

Obowiązki jakie narzuca prawo na właściciela budynku prywatnego.